Asiakastarina. Rosa Leskinen – 135 kg yhteistulokseen reilussa vuodessa

Takaisin blogeihin

huhtikuu 2024

7 minuuttia

Rosa Leskinen – aloitettiin Rosan kanssa valmennuksellinen yhteistyö reilu vuosi sitten. Tavattaessa Rosalla oli säännöllisen epäsäännöllistä treenaamista takana muutama vuosi, sillä synnytysten myötä liikkuminen oli jäänyt vähemmälle. Taustaa löytyi aiemmasta elämästä myös esteratsastuksen parissa. Rosan sanojen mukaan hänellä oli kuitenkin enemmän taustaa ”sohvaperunana olemisesta”.

Nyt kiinnostuksen kohteena oli voimanosto ja tarkoituksena myös kisata sen parissa, jos mahdollista. Aviomies Lauri oli sytyttänyt kipinän voimailua kohtaan ja yhdessä oli pudotettu painoakin melkoisesti ennen tapaamistamme.

Mistä lähdettiin liikkeelle ja mihin tähdättiin?

Rosa oli tehnyt jo pohjia harjoittelun suhteen ja tekniikat liikkeissä olivat suht hyvällä mallilla, mutta tulokset olivat alkaneet junnaamaan paikallaan. Penkkipunnerruksessa haaveena oli saada nostettua 60 kg ja kyykyssä 100 kg. Vaikka näistä lukemista ei kaukana oltu, niin silti Rosasta tuntui, että hän ei pääsisi yksin tavoitteisiinsa. Maastavedossa ennätys oli 125 kg.

Tavoitteena oli, että näiden isojen liikkeiden tuloksia saataisiin nostettua, tekniikoita hieman hiottua ja tuotua uutta tekemisen meininkiä treenaamiseen, joka oli noudattanut jo tutuksi tullutta kaavaa hetken aikaa. 400 kg yhteistulos kuulosti myös kivalta, joskin todella kaukaiselta unelmalta, sillä nyt yhteistulos oli 272,5 kg.

Rosa Leskinen penkkipunnertaa ja aviomies Lauri varmistaa

Rosa Leskinen – ensimmäiset treenit ja kyykyn potentiaali

Ensimmäisissä treeneissä olin todella vakuuttunut Rosan kyykystä ja näin paljon potentiaalia siinä. Järkevästi ohjelmoidulla harjoittelulla tulos saataisiin varmasti räjähtämään. Myös penkkipunnerruksen ja maastavedon suhteen ajattelin, että pienillä teknisillä viilauksilla päästäisiin varmasti aivan uusille luvuille. Lisäksi minut vakuutti Rosan puheet treenaamisesta, sillä määrätietoisuus ja sitoutuminen olivat niin selkeästi aistittavissa puheessa.

Säännöllisyys on treenikehityksen suhteen kaiken a ja o – sinulla voi olla ”täydellinen harjoitusohjelma”, mutta jos treenataan vähän sinnepäin ja silloin tällöin niin on varmaa, että kummoisempia tuloksia ei nähdä. Toisaalta vähän epäoptimaalisempikin harjoitusohjelma tuottaa tuloksia, jos harjoittelu on säännöllistä ja sitä tehdään riittävän pitkään.

60 kg penkissä ja 100 kg kyykyssä nopeasti rikki haasteista huolimatta

60 kg rajapyykki penkissä sekä 100 kg kyykyssä menivätkin rikki hyvin nopeasti, kun projekti aloitettiin. Elämä on tuonut mukanaan omat lisämausteensa, sillä vuoden aikana Rosa Leskinen on mm. valmistunut uuteen ammattiin, remontoinut pakon edestä kotia sekä pyörittänyt kahden pienen lapsen huushollia yhdessä aviomiehensä kanssa keskellä ruuhkavuosia. Lauri onkin ollut Rosan sanojen mukaan ”korvaamaton tuki, jota ilman mistään ei olisi tullut mitään”.

Rosa Leskinen valmistautuu penkkipunnertamaan kilpailuissa

Ajoittaisesta arjen sekasorrosta huolimatta treeneistä ei lintsattu ja tulokset kehittyivätkin jatkuvasti – ensimmäisiin voimanostokisoihinkin mentiin jo aika nopeasti valmennuksen aloittamisen jälkeen. Sieltä tuloksena 107,5 kg kyykyssä, 67,5 kg penkkipunnerruksessa ja 120 kg maastanostossa jokseenkin kaoottisen kisavalmistelun jäljiltä, jonka jo aiemmin vaivanneet selkäkivut sotkivat. Todella mallikas aloitus siis kisauralle.

6 kuukauden jälkeen ensimmäiset isot kilpailut

Noin puolen vuoden yhteisen taipaleen jälkeen vuorossa olivat ensimmäiset isot kilpailut eli opiskelijoiden toisen asteen SM-kilpailut. Tampereelta kotiin viemisinä oli kultaa yhteistuloksella 360 kg. Kyykky 137,5 kg, penkki 70 kg ja maastanosto 152,5 kg. Näiden kilpailujen jälkeen 400 kg yhteistulos ei enää kuulostanutkaan ollenkaan mahdottomalta. Niinpä Rosan sanojen mukaan jääkaapin seinään oli nyt liimattu lappu, joka muistutti siitä, että vuoden 2024 tavoitteena olisi loppuvuodesta nostaa tämä maaginen luku.

Rosa Leskinen tuulettaa onnistuneen noston jälkeen opiskelijoiden SM-kisoissa.

Rosa Leskinen – valmistuminen uuteen ammattiin

Valmistuminen koulutetuksi hierojaksi koitti ja arki yrittäjänä alkoi. Kuorma oli välillä hyvinkin kova stressitasojen noustessa, mutta treenit rullasivat eikä niitä edelleenkään jätetty välistä. Välillä joku nostomuoto junnasi hetken paikallaan niin kuin tapana on, mutta samaan aikaan muut sitten menivät kovastikin eteenpäin.

Maaliskuun testipäivänä uskomattomia tuloksia

Maaliskuussa 2024 testipäivänä kyykystä nousi 155 kg, maastavedosta 170 kg ja penkistäkin oli otettu aiemmin 82,5 kg. Yhteistulos oli siis nyt 407,5 kg – unelma 400 kg yhteistuloksesta oli saavutettu 10 kuukautta etuajassa. 13 kuukaudessa yhteistulos oli noussut yhteensä 135 kg – aivan järkyttävä parannus lyhyessä ajassa.

Palasteltuna kyykkyyn oli tullut vuodessa 57,5 kg lisää, maastavetoon 45 kg ja penkkipunnerrukseen 32,5 kg. Huomioon pantavaa on se, että Rosan kanssa ei aloitettu nollista vaan esim. kyykky oli jo lähes 100 kg tavatessamme ja penkki 50 kg, varsin kunnioitettavia lukuja siis.

Penkkipunnerruskisoista kultaa

Tätä blogikirjoitusta kirjoitan tullessani kotiin Suomen voimanostoliiton alaisista penkkipunnerruskisoista, joissa Rosa voitti oman sarjansa tuloksella 80 kg. Tekniikka penkkipunnerruksessa on mennyt valtavasti eteenpäin vuodessa, sen ollessa erittäin nätti tällä hetkellä. Toki voimaa ja lihasta on myös tarttunut rutkasti lisää ja kehonkuva on muuttunut painon pysytellessä suurin piirtein samana, tai tullessa jopa hieman alaspäin. Rosan sanoja lainatakseni ”nyt voin rehellisesti sanoa kuvia katsellessani, että mulla on selkä ja olkapäät”.

Rosa Leskinen paikallislehti Lopen Voimassa

Rosan tarina on hyvä esimerkki siitä, että järkevästi tehdyllä, säännöllisellä kovalla harjoittelulla saadaan tuloksia aikaiseksi. Eikä olosuhteiden tarvitse olla aina täydelliset, sillä elämä heittää meille kaikille välillä kiertopalloja. Toki Rosa on tämän tarinan suurin sankari, mutta valmennuksellakin on saattanut olla tässä pieni merkitys.

Rosa Leskinen – ajatuksia valmennuksesta

Rosa itse on kuvaillut valmennussuhdettamme seuraavanlaisesti: ”reilu vuosi on takana henkilökohtaista valmennusta ja onhan tämä tuloskehitys ollut ihan älytöntä. Patrick, tai siis Patu on erinomainen valmentaja. Mieletön tietotaito tähän hommaan. Tätä helppoutta juuri kaipasinkin, kun päätin ottaa valmentajan: joku kertoo mitä ja miten tehdä ja minä vaan teen. Niin yksinkertaista se on.”

Rosa jatkaa: ”Osteopaatin ja valmentajan työn yhdistäminen on valmennettavalle paras mahdollinen tilanne, koska Patu osaa ammattitaitoisena ottaa huomioon myös kivut ja krempat, joita niitäkin on sattunut matkan varrelle. Hienosti Patu on jaksanut kuunnella minun toiveet, huolet, ilot ja ne itkutkin. Silloin kun olen polttamassa nostopukuani ja lopettamassa lajia, niin Patu saa luotua toivottua rauhaa mun ylle, koska elän tätä niin täydellä tunteella.”

Rosa Leskinen ja Patrick Nyström yhteiskuvassa kilpailujen jälkeen. Rosalla on kädessään pokaali.

”Tsemppi ja kannustaminen tulee aidosti ja huomaa kuinka Patu tekee tätä työtä suoraan sydämestä, silti kuitenkin todella raudanlujalla ammattitaidolla. Huumoria unohtamatta, joka on ollut isossa osassa tätä valmennusprojektia. Eihän sitä nyt tylsän tyypin kanssa haluaisi jakaa yhtä elämänsä tärkeintä projektia.” Rosa sanoo vielä lopuksi.

Rosa Leskinen – uusi arki voimailun parissa

Tulokset ovat nousseet, tavoitteisiin on päästy ja kehonkoostumus on muuttunut, mutta mikä parasta Rosa Leskinen on löytänyt uuden arjen voimailun parissa. Epäsäännöllisen säännöllisestä treenaamisesta on tullut säännöllistä ja aviomies Laurin kanssa rauta nousee. Rosa on myös aktiivinen toimija Lopen voima ja kunto teamin toiminnassa, Suomen voimanostoliiton virallinen tuomari, sai juuri suoritettua em. liiton alaisen valmentajatutkinnon ja ottaa ensimmäisiä askeliaan valmentajan työssä.

Aviomies Lauri kantaa Rosaa reppuselässä.

Tämän suuren työn taustalla on tietysti ollut muitakin tekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet laadukkaan treenaamisen. Rosalta lähtee siis ansaitut terveiset heille: ”Kiitokset täytyy antaa valmentajan lisäksi myös perheelle ja sukulaisille, jotka ovat mua matkalla auttaneet. Suuri kiitos Lopen Voima ja Kunto Teamille treeniseurasta ja loistavista treenipuitteista. Myöskin merkittävä apu on ollut mun vuoden kuunnelluimmalla bändillä Shereignillä, ilman tätä buustia olisi voinut jäädä muutama enkka tekemättä. Nyt vaan kohti uusia kisoja, täältä tullaan 450 kg yhteistulos!”

Lisäksi Rosa pitää hierojan vastaanottoa Riihimäellä – melkoinen muutos siis ”sohvaperunan” ja ex-lähihoitajan arkeen. Tästä linkistä pääset kurkistamaan Rosan nettisivuja, jos olet hyvää hierojaa vailla. Kiitos kun luit tämän blogitekstin!

Rosa Leskinen kyykkäämässä opiskelijoiden SM-kisoissa